You are here

Back to top

Theaterdansproductie ‘Danse Macabre’

In de romantische Kasteeltuin van Museum ‘De Groene Schuur’ gelegen aan de Lange Meent nr 11 (naast parkeerplaats Palumbus) in Culemborg speelt van 13 t/m 16 september 2012 een groep van 60 spelers, dansers, zangers, streetdancers en muzikanten de door Stichting ‘De Blauwe Tulp’ geproduceerde theaterdansvoorstelling ‘Danse Macabre’.

Het stuk wordt geregisseerd door Jan Beeren uit Ochten. Choreografe Maartje Jaspers ontwierp de dansbewegingen en heeft de leiding van de dansgroep. De muziek bij de liedteksten is gecomponeerd door Jos Rodermans. Hij heeft tevens de leiding van het koor en het muziekensemble.

De tekst voor deze productie is geschreven door Ton Cales en de productieleiding is in handen van Monique de Roij van Zuijdewijn.

Hier vindt u alle gebeurtenissen van het stuk op een rij.

Speeldata:
donderdag 13, vrijdag 14, zaterdag 15 september. Aanvang: 20.00 uur zondag 16 september (matinee). Aanvang: 15.00 uur
Toegangsprijs:
€ 15,— ; jonger dan 18 jaar: € 7,50
Reserveren:
per e-mail: stichtingdeblauwetulp@online.nl (Kaartverkoop ook aan de kassa in de kasteeltuin).

De productie wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Culemborg, het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Coöperatiefonds Rabobank West Betuwe, Buro Bert: ruimte die u omarmt, H.M.Muis-van Sterkenburg, L.H.J.M.Raetsen- van Son en een groep kunstliefhebbers

Oorsprong van Danse Macabre

De Danse Macabre is van oorsprong een symfonisch gedicht van de Franse componist Camille Saint-Saëns (1835-1921). Het werk ging op 24 januari 1875 in première onder Edouard Colonne. Het muziekstuk is gebaseerd op het gelijknamige gedicht van Henri Cazalis (1840-1909). Danse Macabre staat voor dodendans.

Meer lezen...